نماینده بنیاد سعدی گفت: چندصدایی آسیبی جدی در گسترش زبان فارسی است، تمام ظرفیتهای فعال حوزه زبان فارسی کشور باید به صورت هدفمند در یک مجموعه مشخص متمرکز شود.
محمدرضا تالاری، نماینده بنیاد سعدی در عراق و مسئول بخش علمی و دانشگاهی رایزنی فرهنگی ایران، گفت: باید تمام ظرفیتهای فعال حوزه زبان فارسی کشور به صورت هدفمند در یک مجموعه مشخص متمرکز شود و نخبگان و صاحب نظران این حوزه در یک شرایط سازنده و اثرگذار در محیطی تخصصی و علمی برای تحقق هدف مهم گسترش زبان فارسی در جهان برنامهریزی منظم و یکپارچه داشته باشند.
وی افزود: معرفی فرهنگ غنی و سرشار از معرفت ایران در ابعاد دینی، اعتقادی، مدنی و اجتماعی که عقبهای تاریخی و قابل استناد دارد، در گروی عبور از دیپلماسی رسمی و روی آوردن به دیپلماسی علمی و فرهنگی است.
تالاری در ادامه آموزش زبان را جزو عناصر بسیار مهم دیپلماسی علمی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: کشورهای قدرتمند حتی به لحاظ اقتصادی به این مساله مهم اهتمام دارند و گسترش زبان را از مولفههای مهم قدرت نرم در کشورها میدانند و از آن بسیار بهره میبرند و مصادیق آن در کشور ما نیز بسیار دیده میشود.
نماینده بنیاد سعدی در عراق با اشاره علت تشکیل بنیاد سعدی و مأموریت گسترش زبان فارسی در جهان نیز عنوان کرد: وقتی ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه یک بنیاد را با وظایف مهمی که هدف اصلی آن گسترش و آموزش زبان فارسی در جهان است، به تصویب میرسانیم؛ یعنی همه دستگاهها و مجامع مرتبط با این موضوع مهم به یاری هم بیایند و این امر مهم را به سرانجام برسانند، نه اینکه به تعارض وظایف بین بنیاد سعدی و وزارت علوم دامن بزنند و در مسأله تأمین نیازهای اساسی این حوزه از تامین بودجه تا مسائل دیگر غفلت بشود.
تالاری ادامه داد: این فقدان توجه، اقدامات متولیان گسترش زبان فارسی در کشورهای هدف را دچار اشکال میکند و در انگیزهها بسیار اثرگذار است و روند این امر مهم را کند میکند. این یک آسیب جدی در گسترش زبان فارسی است و باید از چند صدایی غیرسازنده جلوگیری کنیم.
وی با نقل قولی از رهبر معظم انقلاب که ما باید تا 30 سال آینده زبان علم جهان باشیم، گفت: این امر برای ما یک هدف مهم و چشمانداز ارزشمند است و همه برنامهها باید طبق این هدف باشد.
گفتگو در مورد این post