دکتر مسیح نقیبی، گفت: پزشکی شخصمحور باعث کاهش هزینههای نظام سلامت در درازمدت خواهد شد و ما در رویکرد شخصمحور به دنبال درمان بیمار هستیم و این با درمان بیماری متفاوت است.
به گزارش نگار خبر دکتر مسیح نقیلی، استاد پیشکوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی کنگره پزشکی شخصمحور ،گفت: گاهی ما ۲ بیمار با یک بیماری یکسان داریم، اما درمان در این ۲ فرد با هم تفاوتهایی دارد، تفاوتهایی که توجه به آنها درمان را کاراتر و اثربخشتر خواهد ساخت.
دبیر علمی کنگره پزشکی شخصمحور این شیوه را در حوزه پیشبینی و پیشگیری و همچنین درمان بیماران موفقتر دانست و گفت: ما در پزشکی شخص محور به نقش ژنتیک و وراثت توجه ویژه داریم، مثلاً وقتی یک فرد یا افرادی در یک خانواده مبتلا به پرفشاری خون یا دیابت هستند حتماً بایستی سایر افراد خانواده اقدامات پزشکی پیشگیرانه دریافت کرده و غربالگریهایی با استانداردهای متفاوت را انجام بدهند. مثلاً سن غربالگریها و فواصل آن کاهش یابد. دکتر نقیبی اضافه کرد: همچنین در همین حوزه تعداد زیادی از سرطانها نیز همین مسئله مصداق دارد و با توجه به استعداد خانوادگی، غربالگریها باید در سنین پایینتر و در فواصل زمانی کمتر انجام شود.
وی تاکید کرد: در رویکرد پزشکی شخصمحور بهویژه در ابتدای کار یا به عبارتی در کوتاهمدت به علت بررسیهای ژنتیکی و سوابق خانوادگی و همچنین افزایش میزان مراقبتها و غربالگریها شاهد رشد نسبی هزینههای نظام سلامت خواهیم بود، اما قطعاً در درازمدت این رویکرد ما را از صرف هزینههای هنگفت در سیستم سلامت حفظ خواهد کرد.
استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کنگره پزشکی شخصمحور و رویکردهای نوین با هدف تاکید بیشتر و توجه بیشتر پزشکان به این معقوله برگزار شده است، بیان کرد: نظام سلامت ما به این آموزشهای تازه و نو نیاز مبرم و جدی دارد و باید پاسخ بیماران در امر درمان را متناسب با نیاز آنها بدهیم.
دکتر نقیبی همچنین در خصوص تدوین گایدلاینهای پزشکی در رویکرد شخصمحور، گفت: گایدلاینها باید تدوین شوند، اما در پیادهسازی این گایدلاینها باید شرایط مختلف مترتب بر خود بیمار هم در نظر گرفته شود.
گفتگو در مورد این post