به نظر میرسد آمار کرونا در حال پایین آمدن است، امّا کوچکترین بیاحتیاطی وضعیت را به حالت قبل برمیگرداند! هر تعطیلاتی که از راه میرسد، حجم سفرها اوضاع را نگران کننده میکند. برای کنترل بهتر شرایط، سفر در تعطیلات عید فطر ممنوع اعلام شده است. اما این ممنوعیت شامل سفر با وسایل حمل و نقل عمومی نمیشود و اقامت در هتل نیز محدودیتی ندارد.
بنا به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، تردد بین همه استانها با خودرو شخصی از ساعت ۱۲ ظهر روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت تا ساعت ۱۲ ظهر شنبه ۲۵ اردیبهشتماه ممنوع است. سخنگوی این ستاد تاکید کرده که سفر از طریق هوایی و ریلی ممنوع نیست.
علیرضا رییسی همچنین گفته که جریمه تردد در شهرهای قرمز یک میلیون تومان و در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان است. برای شهرهای زرد که قبلا جریمه نداشتند، مصوب شد در این تعطیلات، ۵۰۰ هزار تومان جریمه درنظر گرفته شود. بنابراین تردد بین همه شهرها ممنوع است و برای متخلفان جریمه در نظر گرفته شده است. درحال حاضر ۴۶ شهر در کشور قرمز و ۲۶۳ شهر نارنجی و ۱۳۹ شهر نیز زرد هستند.
با توجه به شناسایی ویروسهای جهشیافته در مناطق مختلف کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا معتقد است منع تردد یکی از مهمترین مؤلفهها برای کنترل ویروسهای جهشیافته در کشور است.
وزیر راه و شهرسازی نیز تاکید کرده که با توجه به اتصال شبکههای حمل و نقل ریلی و هوایی به برنامه «ماسک»، هیچ بیمار کرونایی نمیتواند با وسایل حملونقل عمومی سفر برود، چون بلیتی به او فروخته نمیشود و اگر مسافری قرنطینه خود را بشکند، برای او پیامک هشدار ارسال میشود.
این درحالی است که ایرج حریرچی (معاون وزارت بهداشت) در هفتههای گذشته از سفر و تردد ۵۱ هزار مبتلا به کرونا خبر داد. اما وزیر راه در اینباره گفته بر اساس ردیابیهای صورتگرفته، مسافران کرونایی عمدتا از شهرشان خارج نشده و غالبا سفرهای درون شهری داشتهاند.
از سوی دیگر، هنوز ممنوعیتی برای سفر با تور به آژانسهای مسافرتی ابلاغ نشده و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اینباره مواضع و برنامه مشخصی را نیز اعلام نکرده است.
حرمتالله رفیعی (رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران) هم گفته است با وجود تصمیم ستاد ملی کرونا، هیچ نامه و بخشنامهای در ارتباط با ممنوعیت سفر با تور به آژانسهای مسافرتی ابلاغ نشده است. بنابراین اجرای تور از طریق دفاتر رسمی فعلا ممنوع نیست.
با این حال، در تعطیلات گذشته که دستوری درباره ممنوعیت اجرای تور ابلاغ نشده بود، در برخی شهرها مانع اجرای تور شدند و اتوبوس بعضی گردشگران نیز از مسیر بازگردانده شد.
مراکز اقامتی (شامل هتل، متل، مهمانپذیر، پانسیون و مشاغل مشابه) نیز با توجه به اینکه در گروه شغلی یک دستهبندی شدهاند، منعی برای فعالیت به ویژه در تعطیلات پیش رو ندارند. جمشید حمزهزاده (رییس جامعه هتلداران ایران) گفته است: در تعطیلات عید فطر، هتلها و مراکز اقامتی رسمی باز هستند و ممنوعیتی شامل فعالیت آنها نمیشود و پذیرش مسافر ادامه دارد. همچنین درحال حاضر، در هیچ شهری با دستور استانی یا ستاد کرونا، هتلی بسته نشده است، مگر اینکه تعطیلی خودخواسته باشد.
گفتگو در مورد این post