کارشناس مذهبی میگوید نباید غصۀ رزق را بخوریم. هرکه تلاش خود را بکند و رزقش هم کسب کند، اما در عین حال غصه بخورد، بدبینی به خداست.
به نقل از نگارخبر – حجتالاسلام فرحزاد در برنامۀ سمت خدا با اشاره به اینکه رزق را باید تنها از خدا خواست، گفت: خداوند در قرآن میفرماید «فَابْتَغُوا عِنْدَ اللَّهِ الرِّزْقَ»؛ یعنی رزق را نزد خدا بیابید نه پیش خلق، نه در زمین، نه در اداره، نه در مغازه. برخی میگویند اینها به ما روزی میدهند. این نوع نگرش، کفرآمیز است. برخی میگویند این وسایل و خدا در کنار هم روزی میدهند؛ یعنی برای خدا شریکی قائلاند. اما برخی که موحدند، این وسایل را واسطه رزق خدا میدانند. حال ممکن است یک وقت از یک طریق و گاه از طریق دیگر روزی برساند. بنابراین نباید غصۀ رزق را بخوریم. هرکه تلاش خود را بکند و رزقش هم کسب کند، اما در عین حال غصه بخورد، بدبینی به خداست. امام صادق علیهالسلام در روایتی فرمود «مَنِ اهتَمَّ لِرِزقِهِ کُتِبَ علَیهِ خَطِیئَةٌ؛ هرکه غم روزى خود را بخورد، برایش یک گناه محسوب شود.» لذا رزاق بودن خدا را به خود بقبولانیم.
وی دربارۀ رزق تضمینشده از سوی خدا گفت: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود «لَو أنَّ ابنَ آدَمَ فَرَّ مِن رِزقِهِ کما یَفِرُّ مِنَ المَوتِ لَأَدرَکَهُ کما یُدرِکُهُ المَوتُ؛ اگر آدمى همچنان که از مرگ مىگریزد از روزى مىگریخت، باز روزى به او مىرسید، همچنان که مرگ به او مىرسد»؛ یعنی رزق او معلوم است. بعد فرمود اگر خداوند رزق ضمانتی را برای شما بریده، تقوا پیشه کنید.
حجت الاسلام فرحزاد افزود: از چیزهایی که رزق را ضمانت میکند، تقواست. پیامبر به ابوذر فرمود اگر همه عالم به این آیه چنگ بزنند، خداوند همه را کفایت میکند «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِب» یعنی هرکه تقوای خدا پیشه کند، خداوند راه خروج را بر او قرار میدهد و از جایی که گمان ندارد، به او روزی میرسد. بنابراین کسی که واقعاً در زندگی تقوا پیشه کند، ترک محرمات و انجام واجبات داشته باشد، خداوند دو کار بزرگ با او انجام میدهد: هیچ وقت او را به بنبست نمیرساند و برای هر بنبستی راه برونرفت قرار میدهد و رزق و روزی را از راههایی که گمان ندارد، به او میرساند. برای همه ما پیش آمده که گاهی در اوج نا امیدی، خداوند باب رزق را باز کرده است.
گفتگو در مورد این post