کارشناس مسائل خانواده میگوید آنها که نگران جامعه هستند و معتقدند هنجارشکنیهایی صورت میگیرد، باید نگاه ویژهای به خانواده داشته باشند.
به نقل از نگارخبر ، حجتالاسلام تراشیون در برنامه سمت خدا با اشاره به ویژگیهای تربیتی مکتب امام حسین علیهالسلام گفت: اگر بخواهیم انسان موفقی باشیم، باید عزت نفس داشته باشیم. برای کسب آن باید توانمندی خود را تقویت کنیم. یکی از ویژگیهای تربیتی مکتب حسینی، خانوادهدوستی است. این مسئله را در جای جای زندگانی حضرت به ویژه در عاشورا میبینید. گزارشهای راویان حاکی از آن است که وجود مبارک اباعبدالله علیهالسلام در سختترین شرایط جریان کربلا نسبت به همسرشان، فرزندانشان، خواهر بزرگوارشان و برادرشان محبت داشتند.
وی با اشاره به اینکه اگر خانواده قوی و قدرتمند باشد، شاهد یکسری اتفاقات خوب خواهیم بود، گفت: اول اینکه آسیبهای اجتماعی ما کم میشود؛ یعنی همیشه ارتباط مستقیمی بین خانواده و جامعه وجود دارد. هرچه خانواده سالمتر باشد، جامعه سالمتری خواهیم داشت. آنها که نگران جامعه هستند و معتقدند هنجارشکنیهایی صورت میگیرد، باید نگاه ویژهای به خانواده داشته باشند.
تراشیون افزود: نکته دوم اینکه اگر خانواده قوی و با اصالت باشد، بندگی خدا راحتتر تحقق مییابد. اگر گاهی میبینیم در تربیت فرزاندمان با مشکلاتی مواجه هستیم، به این دلیل است که پدر و مادر با هم درگیر میشوند. در این صورت تمام ذهن و فکرشان به مشکلات خودشان است. نکته سوم در تقویت بنیان خانواده این است که فرزندان خوب تربیت میشوند و کمک کار ما خواهند بود. امروز اگر خانواده را با نگاهی دقیق و عمیق ننگریم، نباید انتظار داشت نسل صالحی تربیت شود.
وی آرامش را یکی دیگر از معیارهای خانواده حسینی (ع) دانست و گفت: دنیا محل آسایش نیست، اگر دنبال آسایش باشیم، به بیراهه میرویم. سنت الهی هم بر این است که دنیا با بلا آمیخته باشد، اما در عین حال در این دنیا میتوان آرامش را به دست آورد. در خانواده حسینی آرامش را میتوانیم تجربه کنیم. تجربه نشان میدهد، انسان در خانواده خوب احساس عزتمندی میکند. خانوادهدوست باشیم یعنی چه؟ اول اینکه برای خانواده محوریتی معنوی قرار دهیم. خانواده نیاز به یک فرآیند دارد، وقتی شکل میگیرد، نباید آن را رها کنیم.
این کارشناس مسائل خانواده افزود: اگر میخواهیم بدانیم خانوادهدوست هستیم یا خیر، به یکسری نکات توجه کنیم. اول اینکه زن و شوهر در سختیها باید حامی هم باشند. در ماجرای کربلا در میانه راه هیچ کدام یکدیگر را رها نکردند. تا آخرین لحظه کنار یکدیگر ایستادند. ما باید به همین نکته توجه کنیم که زندگی را نباید در وضعیت خوب اقتصادی و خوشیهای آن جستجو کنیم بلکه سختیها هم وجود دارد و اساساً دنیا دار بلاست. نباید زود از مشکلات شانه خالی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه خانواده حسینی باید در سختیها پا به پای هم باشند، گفت: بخشی از سختیها قهری است، یعنی دست خود ما نیست. یک وقت امکان دارد خدایی نکرده ورشکسته و یا دچار بیماری شویم، و یا یک وقت مشکلات به دست خودمان و با سهلانگاری صورت میگیرد. در اینجا باید صبوری به خرج دهیم. نباید به گونهای باشد که همسرمان به ما بگوید غلط کردم مشکلم را به او گفتم. یک کاری کنیم امین یکدیگر باشیم. روایتی نداریم که اگر همسر خطا کرد، با او بدرفتاری کنیم. همین زندگی که با عسل شرینش میکنی، تلخیهایی هم به همراه دارد. گاهی اوقات، هم خودمان سریع فرو میریزیم و هم خانواده را فرو میریزیم.
این کارشناس مسائل خانواده افزود: دختر را باید عاطفی بار آورد نه شکننده تا بتواند تحمل سختیها را داشته باشد. فرزندانمان را خانوادهدوست بار بیاوریم. متأسفانه گاهی کاری میکنیم بچهها در خانه به ستوه میآیند. خانواده باید محل امن باشد. فرزندی که در خانواده خشن رشد میکند، نگاهش اینچنین خواهد بود که خانواده محل امنی نیست و انتخاب همسر را برای خودش دردسری بیش نمیداند. اگر والدین نقش خود را به خوبی ایفا کنند، فرزند آن خانواده آرزو میکند زندگی تشکیل دهد.
حجت الاسلام تراشیون در بخشی دیگر از سخنانش گفت: باید زوجین برای همدیگر وقت بگذارند. در زندگانی رسول خدا صلی الله علیه و آله، امیر مؤمنان و سایر عترت تقید به خانواده موج میزد. گاهی اوقات امیرالمؤمنین را به خاطر خانوادهدوستی سرزنش میکردند. برخی مردان خستگی خود را به خانه میآورند. وقتشان را مدیریت نمیکنند. شاید آقایان از بنده گلایه کنند، اما اگر منصفانه نگاه کنیم، میتوان وقت گذاشت. ما گاهی حدود سه ساعت پای فیلم مینشینیم یا مدتی را در فضای مجازی سپری میکنیم، اما حاضر نیستیم برای همسرمان وقت بگذاریم.
گفتگو در مورد این post