این روزها بسیار از مقامات اقتصادی به دنبال چاره جویی برای کاهش اثرگذاری تحریم ها هستند تا فشار اقتصادی که بردوش مردم سنگینی می کند را کاهش داده وراهکارهای نوین و اثر گذار جهت رهایی از فشار اقتصادی در کشور مهیا شود.
به گزارش نگارخبر، عضو کمسیون صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان این مطلب گفت: بندر چابهار به عنوان مرکز راه یابی به اقیانوس ودریای آزاد جزومحدوده تحریم ها ی ظالمانه قرار ندارد و با توجه به مسیر بسیار طولانی خشکی و دریایی برای تجارت و صادرات محصولات بسیار ارزشمند است.شاهد بودیم که بارها مقام معظم رهبری از بندر چابهار به عنوان گلوگاه تجاری کشور یاد کرده است در حالی که مقامات اقتصادی و تجاری از این موضوع برای ترمیم و پوشش ضعفهای اقتصادی به درستی بهره نبرده اند. عضو خانه صنعت،معدن و تجارت کشور بابیان این مطلب از بند چابهار به عنوان شاهراه و گلوگاه تولید و صادرات پایدار یاد کرد و اظهار داشت: بند چابهار تنها بندر کشور است که از سیطره تحربم ها خارج است و با توجه به دست یابی به اقیانوس به عنوان مرکز بزرگ رونق اقتصادی قابل اندیشه و تفکر است و می توان از این فرصت و پتانسیل برای کاهش اثرگذاری تحریم ها استفاده و رونق تجارت و صادرات با کشورهای آسیای میانه،افریقا و آمریکای جنوبی را رونق بخشید.در سفرهایی که روسای جمهور به برخی از این کشورها داشتند و عضویت در پیمان شانگهای،اورآسیا و… فرصت مناسبی است که باتهانر،ایجاد ارزهای محلی ، تأسیس بانکهای خصوصی و محلی،پیوستن به بلوکهای منطقه ای، ایجاد تنوع محصولات صادراتی ،دلار زدایی و ایجاد تنوع مقاصد صادراتی برای توسعه تجارت ،تولید و صادرات پایدار اقدام شود.
هادی شهر پر تصریح کرد:بندر چابهار فرصتی است که تجارت ایران را از زیر بوق تحریم های ظالمانه نجات خواهد داد وتجارت پایدار را به ارمغان خواهد آورد.
وی خاطر نشان کرد: بندرچابهار چیزی بیش از یک بندر است و آن را باید نماد یکپارچگی و همکاری منطقهای و همچنین تکمیل کننده کمربند تجارت دریایی در دنیا ذکر کرد. این بندر، اهدافِ اقتصادی و راهبردهای ژئوپلتیک هند، ایران و افغانستان را یکجا دارد و توازنی هم با نفوذ راهبردی چین و پاکستان ایجاد میکند. تعهدی که به تکمیل پروژه چابهار علیرغم چالش ناشی از تحریم آمریکا دیده میشود، نشانۀ عزم کشورهای شریک برای رسیدن به مقاومت اقتصادی و خودکفایی از طریق شراکت و کاربرد جادههای متنوع است
وی با اشاره به اهمیت بندر چابهار اظهار داشت: اهمیت این بندر در ایجاد ثبات و توسعۀ منطقهای در کنار ظرفیتی که برای ایجاد موازنه با دیگر عوامل تاثیرگذار راهبردی دارد، نقش حیاتی این گذرگاه را برجسته میکند.
شهپر خاطر نشان کرد:بندر چابهار به عنوان گلوگاه و شاهراه بی ثمر گذاشتن تحریم ها و تولید و صادرات پایدار مغموم واقع شده و در این در حالی است که کشور چین با راه اندازی کمربند دریایی مصصم است از این ظرفیت و پتانسیل برای رونق تجارت خود به کشورهای آمریکای لاتین،آفریقا و خاورمیانه بهره ببرد.
عضو کمسیون بین الملل خانه صنعت،معدن و تجارت کشوراهمیت این بندر در ایجاد ثبات و توسعۀ منطقهای در کنار ظرفیتی که برای ایجاد موازنه با دیگر عوامل تاثیرگذار راهبردی دارد، نقش حیاتی این گذرگاه را برجسته میکند.
وی با اشاره به ورود ایران به اوراسیا و پیمان شانگهای فرصت مناسبی برای تحکیم تولید و صادرات پایدار اظهار داشت: بندر چابهار به عنوان شاهراه و ایجاد ارتباط با بلکوهای منطقه از اهداف بلند مدت در صادرات و تولید پایدرا است و این موضوع با ساماندهی جاده کمربند دریایی چین تحقق پیدا می کند.
در پایان، باید گفت چابهار، گواه تاثیرمتقابل آرمانهای اقتصادی و راهبردهای ژئوپلتیک بین جنوب آسیا، آسیای میانه،امریکای جنوبی و افریقاست. این پدیده را باید نمادی از عزم کشورهای دخیل، در گسترش ارتباطات و رشد اقتصادی با وجود فشارهای بیرونی دانست که در نهایت، آن را به پروژهای بسیار مهم در چشمانداز آینده منطقه و در گسترش صلح تبدیل خواهد کرد.َ
مجید خروشی
گفتگو در مورد این post